sunnuntai 10. helmikuuta 2019

HIV

HIV (human immunodeficiency virus)

Ihminen ilman immuniteettia.
Immuunikatovirus.

Ihminen ilman tulevaisuutta?
Ihminen ilman läheisyyttä, seksiä, ihmiskontaktia?

HIV elää edelleen retroa kulta-aikaansa "tappajaviruksena", homojen tautina, kuolemana, joka tarttuu saunanlauteilta tai suutelemalla. HIV käsitetään edelleen olevan yhtäkuin AIDS.
Miksi ihmisten tietoisuus ei päivity lääketieteen kehityksen myötä? Siihen kun saisin vastauksen, olisin onnellisin yksilö päällä maan. Ehkä ihmislajike ei enää stimuloidu mistään Oikeasta Tiedosta.
Ehkä ihmisten kapasiteetti sisäistää Salkkareiden juonellista sisältöä enempää, on aikamme historiaa.

Se on sääli, sillä on niin paljon tietoa ollut jo kauan olemassa, eikä löydy montaa pallinaamaa tällä boltsilla, ken niitä tarpeeseensa hyödyntäisi.

Kuten nyt vaikkapa HIV ja AIDS.
Autan teitä hiukan, oi nostalgian aikakapseliin jumiutuneet:

• HIV ei hoidettuna (lääkehoito) tartu. Tutkimusten mukaan ei edes suojaamattoman seksin välityksellä, vaikkakaan sitä ei tartunnan saaneille ja heidän kumppaneilleen suositella: suojattu seksi on aina vastuullinen valinta. "Lääkitys laskee virusmäärän niin alhaiseksi, että ihminen pysyy terveenä. Jotta hoito toteutuisi parhaalla mahdollisella tavalla, on hivin varhainen toteaminen tärkeää. " (hivpoint.fi)

• HIV-positiivinen voi hoidon avulla elää tavallista elämää. Hankkia perheen. Käydä työssä ja opiskella. Suunnitella tulevaisuuttaan. Harrastaa sitä seksiä, halata, koskea, suudella, käyttää yleisiä käymälöitä ja saunatiloja. Se. Ei. Tartu. Hoidettuna. Voit haukata samasta pizzanpalasta, juoda samasta pullosta, käyttää samaa huulirasvaa, uida samassa uima-altaassa.
Älä ole vitun idiootti, vaan tiedä paremmin.

• HIV ei estä raskautumista: lääkitys laskee viruskannan mittaamattomalle tasolle. Suomessa ei ole syntynyt yhtään HIV-positiivista lasta, kiitos toimivan lääkityksen. Raskauden etenemistä tarkkaillaan tiheämmin.

• HIV ei ole yhtäkuin homo, eikä homo ole yhtäkuin HIV. Heteroilla ei ole mitään luontaista immuniteettia tähän, eikä immuunikatovirus ole Päivi Räsänen: se ei syrji seksuaalisen suuntautumisen mukaan ketään, eikä sitä kiinnosta mistä tulet tai minne olet menossa. Eikä se automaattisesti lähetä sinua taivaaseen heti, kuten ei nykyään lähes mikään virus. Ainostaan aika voi tehdä sen.

• HIV-positiivinen ihminen omaa myös nimen ja persoonan. Hänellä oli elämä tartuntaa ennen, ja on sen jälkeenkin: ehkä pidempi kuin sinun, sillä hänen terveydentilaansa tarkkaillaan. Sinä käyt lääkärissä vasta, kun pää on  kainalossa. Etenkin, jos edustat suomalaisen miehen stereotypiaa (anteeksi yleistys 😉 )

• AIDS on HOITAMATTOMAN HIV- infektion vaihe, jossa elimistön puolustusjärjestelmä on jo romahtanut. Tähänkin vaiheeseen menee yleensä vuosia, vaikka HIV on hoitamaton, ja myös AIDS-vaiheeseen edennyttä tartuntaa voidaan hoitaa tehokkaasti.

HIV EI HOIDETTUNA TARTU. Se tarttuu ainoastaan hoitamattomana, eli ilman asianmukaista lääkehoitoa.
HIV EI HOIDETTUNA TAPA. Vaan sen kanssa elää elämän.
HIV EI SYRJI KETÄÄN: sen voi saada homo, hetero, palomies, lääkäri, prostituoitu, kaupan kassa, opettaja, paras ystäväsi, pahin vihollisesi, sinä tai minä: voisin kantaa immuunikatovirusta, ja silti olla tämä sama ihminen. Mistä tiedät, olenko HIV-positiivinen vai en? Muuttaisiko se mitään, jos olisin?

En ole. Vaikka olen altistunut toisen verelle, harrastanut suojaamatonta, vastuutonta seksiä nuoruudessani lukuisia kertoja (harkintakyky ja impulssien hallinta eivät ole vahvimmat lajini).
Mutta voisin hyvin olla, ja elää tätä elämääni tässä perheenäitinä, aikaisen toteamisen ja nykylääketieteen ansiosta.

Älä ole idiootti. Hyppää aikakapselistasi ulos, tiedä enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoittajasta

F90.0 ja Minä.

ADHD :n tuhannet kasvot. Nämä ovat minun. F90   ❤ Olisin uskottavampi monelle, jos olisin lapsena ollut agressiivinen. Purkautunut käytö...