keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Polikliininen luokka


Polikliininen luokka.

Sanana tämä tuo mieleen valkotakkisten vetämän, ja tehovalvotun koulun kaikille ongelmaisille pillerinpyörittäjälapsille.

Oikeasti siellä ei kukaan pukeudu valkoisiin. 😉

Tarkalleen kuvailtuna, "sairaalakoulu" saa kutsumanimensä siitä, että polikliininen luokka vaatii hoitokontaktin ainakin lasten/nuorten neuropsykiatrialle. Koulu itsessään, on ihan yleiskoulu, jossa yleisopetus myös. Mutta oma osionsa rakennuksessa on polikliinisille oppilaille, joissa luokat ovat lämminhenkisiä sekä töihin saapuu myös monena aamuna kaksi karvaista koulukoiraa, turvallisuuden tunnetta vahvistamaan ja ahdistunutta lohduttamaan.
Polikliinisessä luokassa oppilaita on vähän, ja lukujärjestys usein porrastettu: harvoin on luokan jokainen oppilas samaan aikaan opiskelemassa, vaikkakin määrä ei tuolloinkaan ole suuri. Kymmenpäinen plus miinus nolla.

Sairaalakoulussa on mahdollista suorittaa alakoulu sekä jatkaa yläkouluunkin, jolloin muutoksia on minimoitu, ja oppilaan yksilöllinen tuki neurokirjoa ymmärtävien aikuisten kanssa on soljuvaa sekä tuttua.

Jaronin tulevassa koulussa polikliinisten luokkien yläkoulu on vain kerrosta ylempänä 😊

Tiivis yhteistyö hoitokontaktin ja kodin kanssa on ehdoton, ja itsestäänselvyys. Koulu on mukana lääkemuutoksissa, ja ottaa huomioon kuormituksen sekä oirekuvan muutokset herkästi.

Heillä on asiantuntemus niin Tourettesta, Autisminkirjosta kuin ADHDstakin.

Tutustumisen jälkeen, eilen, tuli sellainen helpottunut olo. Poika on syksyllä osaavissa käsissä, mitä tulee neurokirjon haasteisiin oppimisen suhteen. Luokassa jokaisella on omat juttunsa, tic-oireensa, vahvuutensa sekä tapansa oppia, eikä poika ole sen kummempi eikä erikoisempi kuin toisetkaan.
Aina ei jaksa olla se ainutlaatuinen, tiettekö?

Jaron itse muisti illalla kehua, kuinka uusi ope tiesi olla odottamatta lämmintä tervehdystä, tai katsekontaktia. Ope ei yrittänyt heti liikaa, eikä vetänyt paras kaveri-roolia. Sellainen on mun lapsille heti punainen vaate, etkä pääse kuin askelia taaksepäin mitä tulee kontaktin luomiseen.

Polikliininen luokka on meille lottovoitto.
Maallista mammonaa suurempaa ❤️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoittajasta

F90.0 ja Minä.

ADHD :n tuhannet kasvot. Nämä ovat minun. F90   ❤ Olisin uskottavampi monelle, jos olisin lapsena ollut agressiivinen. Purkautunut käytö...