lauantai 15. kesäkuuta 2019

Teinien vanhemmat ja ikuinen kesäloma.

Kilisteleekö teilläkin teinit puolilta öin keittiössä, keittelemässä nuudeleita, juuri kun olet laskenut 489 lammasta, 67 apinaa, harjoittanut syvähengitystä ja valvesukellusta, jotta saat unen päästä kiinni?

Onko teilläkin - oi teinien vanhemmat - vakavassa harkinnassa käyttää shokkiterapiataktiikkaa lapsillenne, mitä tulee omaan intiimielämään puolison kanssa? Ja niihin liittyviin akwardeihin keskeytyksiin, sekä Leikitään Nukkuvaa - minuutteihin, joita kertyy koululaisten kesäloman aikana LIIKAA, sillä " Ainii äiti, siit mun scootista pitää muuten kiristää tämäjatoi osa plaaplaaa lässytilää" on JUMALAUTA PAKKO kertoa keskiyöllä????

Ainoa mitä silloin tekee mieli kiristellä, on ovien saranat. Ikuiseen jumiin.

Avaako teinisi jääkaapin jokainen kerta saatteella : Eihän täällä oo vittu mitään syötävää.
Ja kävit juuri kaupassa.

Onko jälkikasvullasi oletus, että lompakkosi on pohjaton kultakaivos, eikä sieltä koskaan Aikuisten Oikeesti vähene raha, vaan otettu seteli taikka kolikko, palautuu *chiching!* saman tien takaisin.
Sama ihmellisyys tapahtunee toki tilin saldon kanssa.

Tuntuuko siltä, että joko seurasi ei päiväohjelman sisällöstä riippumatta kelpaa, ja ilmoitus perheen yhteisestä retkestä saa aikaan teinille ilmeen, josta voisi päätellä, että pikkuaikuista pyydetään vähintäänkin vaihtamaan älypuhelimensa malliin Nokian 3110, ja konsolipelit ristinollaan ruutupaperilla?

Mutta kaiku "Mä en koskaan pääse minnekään" kummittelee nurkissa, teinin ohittaessa sinut, ja etenkin silloin se kumahtaa ilmoille kuin sotahuuto, jos erehdyt kysymään "hei ootko tehny kotityös?"

Mä keksin pari hyvää vinkkivitosta "Survival Kit for the summer vacation, FOR PARENTS".

Selviytymiskikkoja kesälomalaisten vanhemmille.

• Kerta pullo punkkua päivässä saa korkeintaan viranomaisia paikalle, eikä se nyt ainakaan edistä sen Vuoden Vanhempi - pokaalin haltuun saamista.........niin termosmuki on ihan kiva pikku retkikuppi, kun lähdet hermolenkille lähimetsään, "keräämään nokkosia"  tai mitä vittua nyt harrastatkaan siellä luonnossa.
Nokkamuki leikkipuistossa toimii myös.
*ei itse kokeiltu mutta harkinnassa*

• Verbaalinen Ei Kenellekään Kohdistettu purkautuminen toimii, kun oikein ahdistaa ja panettaa. Kiroilu on pienin paha siihen verrattuna, mitä ajatuksia ihmismieli kuupassaan pyörittelee. Ei ne perkeleet satu, eivätkä saatanat traumatisoi. Kesä on liian lyhyt traumoihin, mutta liian pitkä itsesäätelyyn.

• Älä nyt herranisä kokkaa ainakaan. Roiskeläppä on yllättävän hyvää kylmänäkin, ja pinaattiletuissahan on vihanneksia. Voila!

• Etelänloman korvaa teinin instagramiin laitettu sääriselfie uimastadionilla, altaan äärellä. Muista että altaan pitää näkyä, äläkä unohda lakata varpaankynsiä. Lisäefektinä tee MyDay rusketusrajoistasi.

• Tyhjennä jääkaappi, ja odota puoleen yöhön kun teinit saapuvat riennoiltaan (vaikkei niillä ole ikinä mitään tekemistä) tai kaivautuvat koloistaan - aistivat siis, että tahdot nukkumaan.
Kuuntele, miltä kuulostaa, kun ei OIKEASTI ole mitään syötävää, ja äänitä tämä muistutuksena lapsillesi. Äänessä on ero, kun kaapissa koristaa pelkkä valo.

• Pukeudu Lampun hengeksi. Sillä sellaisena he sinut näkevät: toiveiden toteuttajana.
Pakota heidät kanssasi lähimarkettiin Lampun hengeksi pukeutuneena.

• Ripusta ruoska ja käsiraudat sänkysi yläpuolelle: teinit kyllä pysyvät kaukana makuuhuoneestasi, usko pois.

Ei muuta kuin hyvää kesää, vanhemmat. 👋
Ps.
En ota vastuuta kenenkään lomavinkkikokeiluista..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoittajasta

F90.0 ja Minä.

ADHD :n tuhannet kasvot. Nämä ovat minun. F90   ❤ Olisin uskottavampi monelle, jos olisin lapsena ollut agressiivinen. Purkautunut käytö...