keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

ADHD aikuiset

AIKUISET HOX!

ADHD on aikuisilla hyvin alidiagnosoitu.
Lyhyt muistutus jokaiselle.

Jos arkeesi suurella määrin liittyy JO lapsuudestasi tuttua:

•Aloitekyvyttömyyttä, asioiden loppuun saattamisen hankaluutta/pakonomaista loppuunsaattamista (flow tila)
•Tunteiden säätelyn ongelmia (ääripään tunnetilat ominaisempia)
•Ympäristön merkittäviä hahmotus vaikeuksia (et muista reittejä, paikan nimiä, mitä ympäristössä oli vaikka käynyt enemmän kuin kerran)
•Työmuistin heikkoutta (et muista lukemaasi/kuulemaasi/näkemääsi/tekemääsi, itse en muista 5 numeroista salasanaa vaikka syksystä asti naputellut koneelle)
•Tylsyyden sieto jääääääätävän vaikeaa - tunne, että jokainen minuutti on hyötykäyttöön tarkoitettu
•Ajanhallinnan vaikeutta, aikakäsite olematon (lähtö tunnin päästä, sinulla ei siltikään henkilökohtaiset minuutit tikitä, lähtö on aina yllätys ja sen kiireen sietäminen lähes itkun paikka aina)
•Kompensoit elämääsi lukuisilla hälytyksillä, varaamalla siirtymiin ja valmistautumisiin tunteja aikaa, keksimällä erinäisiä keinoja selviytyä arjesta kuten muut, naamioitua.
•Epätärkeät puuhat ovat maton alle lakaistavaa: ulosotto on kaveri, siivoaminen ahdistavaa tai pakonomaista (👋), mutta omaa mielenkiinnonkohdetta voit uppoutua tekemään keskellä kaaostakin tuntien ajaksi, eikä lopettaminen suju ilman perkeleitä: dopamiinintuotanto häiriintyy.
•Väsyt ja oireilet fyysisesti virikkeellisessä ympäristössä, paikoissa, joissa vaaditaan tarkkaavuutta ja skarppaamista. Nämä voivat olla ihan kyläilyreissuja tai käyntejä Hoploppiin tai pelkkä koulu/työpäivä, jokaikinen päivä.
•Harkintakykysi on heikko.
•Omaat kykyjä ja osaamista, jopa ehkä poikkeuksellista taitoa, mutta et osaa/pysty hyödyntämään sitä kuten toivoisit, tai ääripää: olet tehnyt siitä itsellesi ammatin, mutta käytännön asiat saattavat olla ylivoimaisia, ulkoistat ne, tai laiminlyöt

Tässä kuvaelma OMASTA arjestani, ILMAN lääkehoitoa.
Ominaista myös luovuus, sensuroimattomuus, heittäytymiskyky, valikoiva lahjakkuus ja korkea älykkyys (ei kuitenkaan määritelmä).

Jos kuulostaa tutulta, ja nämä määrittävät arkeasi/dominoivat, varaa aika psyk.sairaanhoitajalle. Voit hakea apua.

Oirekuva hyvin yksilöllinen, yllämainitut osuvat allekirjoittaneeseen, jokaiseen ne kuitenkaan eivät sovi, jokainen oire.

ADHD ei ole ikiliikkuja-syndrooma, ADHDlla on jopa neljä eri muotoa, kertoo nykytutkimukset.

Kaiken A ja O on: Sen arkea dominoiva vaikutus pitää olla olemassa, vaikkakin oirekuva elää omaa elämäänsä jo pelkästään hormonimuutosten kautta, ja läpi elämän.
Kyseessä ei ole silloin "kaikki väsyy joskus", "minäkin unohdan välillä asioita", vaan se dominoi elämää hankaloittavasti.

1 kommentti:

  1. Haluan jakaa ihanan todistukseni siitä, miten sain takaisin mieheni elämäni takaisin, haluan kertoa maailman ihmisille, että verkossa on todellinen oikeinkirjoitin, ja se on voimakas ja aito, Hänen nimensä on Baba Wale Wiseman, hän auttoi Olen hiljattain yhdistänyt suhdettani mieheni kanssa, joka kaatoi minut, kun otin yhteyttä Wisemaniin, hän heitti minulle rakkauden loitsun minulle ja miehelleni, joka sanoi, ettei hänellä ole mitään tekemistä minun kanssani. Jokaiselle, joka lukee tätä artikkelia ja tarvitsee apua, Wiseman voi myös tarjota kaikenlaista apua, kuten avioliiton yhdistämistä ja suhdetta, kaikkien sairauksien hoitoa, tuomioistuimen tapauksia, raskauden oikeinkirjoitusta, olemme nyt erittäin tyytyväisiä itseemme. Wiseman saa hänet ymmärtämään, kuinka paljon me rakastamme ja tarvitsemme toisiamme. Tämä mies on todellinen ja hyvä. Hän voi myös auttaa sinua korjaamaan rikkoutuneet suhteet. Minulla oli mieheni takaisin! Se oli kuin ihme! Meillä ei ole avioliittoon liittyvää neuvontaa, ja me teemme hyvin, rakkauselämässämme. Ota yhteyttä tähän suuren miehen kanssa, jos sinulla on ongelmia kestävän ratkaisun kanssa
    sähköpostitse: babaidadawiseman01@gmail.com
    WhatsApp: +2348136951551

    VastaaPoista

Kirjoittajasta

F90.0 ja Minä.

ADHD :n tuhannet kasvot. Nämä ovat minun. F90   ❤ Olisin uskottavampi monelle, jos olisin lapsena ollut agressiivinen. Purkautunut käytö...