sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Äidit.


Kaikki äidithän saavat kortin äitienpäivänä aamuna, sekä aamupalan ja mukavan päivän muutoinkin, eikö?

Väärin.
Nämä asiat eivät ole äitiyden kruunun timantteja, eikä tällä jalustalla saa monikaan keikkumatta istua.
Määritelmä äitiydestä ei mahdu yhteen äitienpäivään, eikä rakkaus äitiin näy aina juuri toukokuun tiettynä sunnuntaina, valkoisten metsäkukkien tuoksuen kimpussaan, vesilasissa keittiönpöydällä.

Ignooratkaa itseasiassa nämä odotukset. Ne ovat tradition sanelemat, ihanat, mutta eivät kerro äitiydestä mitään. Voisin olla Paska Mutsi, ja haalia avosylin askarreltua kultaa yhtenä päivänä. Voisin olla Äitiroolia hengittävä, riittämättömyyttä kroonisesti poteva makaronilaatikon tuoksuinen arkiäiti, enkä näe yhtäkään muistutusta kyseisestä traditiopäivästä.
Voisin olla ikävöivä etä-äiti, ilman korttia, mutta luen instasta lapseni Äitimeemin.
Voisin olla uupunut lähiäiti, joka taistelee lapsensa oikeuksista, unohtaen koko kakkujuhlan.
Tiedän loistavia Äitihahmoja, jotka eivät korttia tänäänkään saaneet.
Tiedän Äidin, joka iloitsee siitä yhdestä tekstiviestistä lapseltaan: ja miten hyvä äiti onkaan hänkin. Omalle lapselleen.
Tiedän Äidin, joka ei tiedä missä lapsensa on juuri nyt. Vaikka taisteli voimansa kokonaan pois, lapsen puolesta.
Tiedän Äidin, joka ei nähnyt lapsensa kasvavan lainkaan.

Tiedän Äidin, jolle pelkkä sana "äiti" on yhtäkään lahjaa kalliimpi.

Äitienpäivään liittyy stereotypiaa, ja odotuksia.
Päästäkää irti, tämä päivä on Äitien, riippumatta miten kortti ja kakkurikas onkaan muiden instatulva.
Äitienpäivä on yksi päivä.
Äitiys on elämänmitta.

1 kommentti:

  1. Haluan jakaa ihanan todistukseni siitä, miten sain takaisin mieheni elämäni takaisin, haluan kertoa maailman ihmisille, että verkossa on todellinen oikeinkirjoitin, ja se on voimakas ja aito, Hänen nimensä on Baba Wale Wiseman, hän auttoi Olen hiljattain yhdistänyt suhdettani mieheni kanssa, joka kaatoi minut, kun otin yhteyttä Wisemaniin, hän heitti minulle rakkauden loitsun minulle ja miehelleni, joka sanoi, ettei hänellä ole mitään tekemistä minun kanssani. Jokaiselle, joka lukee tätä artikkelia ja tarvitsee apua, Wiseman voi myös tarjota kaikenlaista apua, kuten avioliiton yhdistämistä ja suhdetta, kaikkien sairauksien hoitoa, tuomioistuimen tapauksia, raskauden oikeinkirjoitusta, olemme nyt erittäin tyytyväisiä itseemme. Wiseman saa hänet ymmärtämään, kuinka paljon me rakastamme ja tarvitsemme toisiamme. Tämä mies on todellinen ja hyvä. Hän voi myös auttaa sinua korjaamaan rikkoutuneet suhteet. Minulla oli mieheni takaisin! Se oli kuin ihme! Meillä ei ole avioliittoon liittyvää neuvontaa, ja me teemme hyvin, rakkauselämässämme. Ota yhteyttä tähän suuren miehen kanssa, jos sinulla on ongelmia kestävän ratkaisun kanssa
    sähköpostitse: babaidadawiseman01@gmail.com
    WhatsApp: +2348136951551

    VastaaPoista

Kirjoittajasta

F90.0 ja Minä.

ADHD :n tuhannet kasvot. Nämä ovat minun. F90   ❤ Olisin uskottavampi monelle, jos olisin lapsena ollut agressiivinen. Purkautunut käytö...