(Kuvaa ei saatu lisättyä teknisen ongelman vuoksi)
Tässä kuvassa olette vasta tulevia pieniä kerholaisia ❤️
Vielä ei tiedetty aamupiirin vaikeuksista, paikoillaan pysymisen tuskasta.
Siirtymätilanteiden purkauksista: kotona äidin kanssa ulkovaatteisiin sai sujahtaa rauhassa, omassa tahdissa. Ilman ärsykkeitä ja lapsi massaa.
Näissä kuvissa on vielä pelkkä riemu, energia ja kodin turva. Vaatimukset, suorituskeskeisyys, ne ovat vasta tulossa.
Tähän kuvaan yhdistyy muistot ehtymättömästä vauhdista, ja läsnä olevasta leikkiin heittäytymisestä. Huolesta, kun itsesuojeluvaisto antoi odotuttaa itseään, vieläkin antaa. Ideat taas eivät, ne ovat rikkaita ja elävät hetkessä.
Vuosi, puolitoista tästä eteenpäin, toinen teistä uupui. Sosiaalinen kuormitus ja ympäristön ärsykkeet varhaiskasvatuksessa, vei päivystykseen: et enää pysynyt kerhon jälkeen hereillä. Et jaksanut kävellä, itkit kotona illat väsymystä.
Toisella alkoi motoriset Tic-oireet, pää nyki ja silmät räpsyivät.
Samaan aikaan isoveli juoksi tutkimuksesta toiseen, lasten Neuropsykiatrialta kohti akuuttia poliklinikkaa: diagnooseja tipahteli, ja tieto kaikesta tästä, mitä elämme nyt, alkoi avautua. Esikoispojankin vaikeudet alkoivat saada perspektiiviä ja ymmärrystä, äidin Super geenit sisälsivät pienen pippurisen mausteen, ja se periytyy jopa 80%: neurokirjon murrettu sävy tuli oven taakse koputtamatta.
Tästä kuvasta näkyvä riemu, spontaanius ja aitous on tallella, mutta yhteiskunta ei ole tehty meille.
Pärjääminen vaatii tukea, lääkityksiäkin. Tarvitsemme kävelykeppiä, että pystymme kävellä valtaväestön reittiä kaatumatta jatkuvasti. Mutta hitaasti rakennamme omaa maastoa, jonka karttaa lukevat pian kaikki.
Siihen on merkattu pysähtymispaikat, ja mahdollisuudet vaihtaa suuntaa.
Kävelykepit voi jättää reitin varrella pois ❤️
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti