perjantai 5. lokakuuta 2018

Ruuhkavuodet

Mä aattelin avata omasta näkökulmasta semmoista tabua,kun parisuhde ruuhkavuosina.Neva hööd? 
Se on semmoinen juttu,jossa pariskunta koittaa sotkea läpi pikkulapsiajan,eroamatta  Just se,no niin tiesithän sä.

Se koostuu todella monesta tekijästä,ja siitä maratonista jos selviää vielä saman puoliskon kanssa loppuun,on oman arkensa sankari.Todella.Saa taputtaa itseään ja puolisoaan olalle.Tai läiskiä perseelle,mikä hyvältä tuntuu..
Se alkaa kun lapsi tulee taloon.Lasta on odotettu,ja "mikään ei tule muuttumaan",on hokema,johon tuudittaudutaan.Koska "me ollaan me,meillä osataan rakastaa." No se on mukava juttu.Että osataan.Monessa kodissa osataan.Mutta avokämmenellä naamaan,jos elit uskossa,että elämä pysyy ennallaan.Saanko nauraa?
Alkaa yösyötöt.Joillain enemmän,joillain vähemmän.Äiti on väsynyt.Seksiä heruu silloin,kun silmät pysyy auki ilman,että puoliso joutuu antamaan luunappia kesken session jotta tokenee.Puhumattakaan ettei olisi yleisöä.Lapsi kun usein nukkuu pinnasängyssä siinä vieressä.
Moni kokee yllättävän häiritseväksi,kun tyyppi tuhisee vieressä,ja pinnasängyn yläpuolella soivan mobilen pimpelipom ei nyt ihan ole Barry White,if u know what I mean.
Onneksi sitä seksiä voi harjoittaa muuallakin asunnossa.Kannattaa vetää kahvit ensin,nukahdat kuitenkin.Mutta,toteutettavissa,onneksi.

Syntyikö lisää lapsia? No niin,sillälailla.Sano bai bai kaikelle rakentavalle,aikuismaiselle keskustelulle.Jos sellaista ikinä harrastitte.Monihan ei juuri juttele keskenään,paitsi humalassa.Meidän tapauksessa,kun puheliasta sorttia ollaan,saatiin sanoa heihei onnettomille keskusteluyrityksille.
Kokeilepa aloittaa lause."Hei,mä tässä ajattelin..josko päästäis........IIIISIIII MISSÄ SÄ OLIT?? Voiksä laittaa nää sukat?Mä haluun sen draculan,ja TOI OTTI MUN PULLAN ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!.......................päättyy se näin.Tämä toistetaan joka keskustelulla.Tietysti aihe muuttuu.Tökerö väliinhuutelu ei.
Päädytään keskustelemaan illalla,kun kaikki nukkuu.Sohvalla.Ja kun sä olet asiasi jauhanut,semmoinen sopiva puolen tunnin asiakimara....huomaat että vieressä istuva kuorsaa.Tekisi mieli tukkia sieraimet,ja katsoa kun se sätkii hetken,mutta tyydyt sanomaan jotain laimeaa.Kuten huhuuu.Kuulitsä?
No eihän se vittu kuullut.Tiivistät tarinasi,ja päädytte pesemään hampaat yhdessä.Laatuaikaa kylpyhuoneessa,onhan sekin jotain.

Kävittekö ennen usein ulkona,pitämässä hauskaa,näkemässä kavereita,tai vaan leffassa?Syömässä? No siihen joutuu jo varata aikaa ja hoitajia lapsille,ainakin puoli vuotta etukäteen.Ystävillesi voit sanoa suoraan,että palataan asiaan,kun lapset on armeijassa,tai ainakin hankkineet tyttö/poikaystävän itselleen,siinä kohtaa ne todennäköisesti antavat sun jo olla.Puolison kanssa kun pääsee ravintolaan,on ihana saada se valmis annos pöytään.Eikä tarvitse itse siivota jälkiä.Kukaan ei räi ruokaa sun edessä,koska makaroni maistuu pahalle.Kukaan ei pursota ketsuppia niin,että sivulliset näyttää teurastetuilta,kun "oho se vähä roiskas".Sun ei tarvitse kerätä kaatunutta maitoa lattialta,ja syödä sitten kylmää ruokaa,kun vihdoin pääset istumaan.
Paha vaan,että vuosien varrella opittu ruokailutahti on pinttynyt.Olette molemmat hotkineet safkan naamariin 10minuutissa,ja mietittekin,mitäs helvettiä nyt tehdään.Söitte liikaa ja liian nopeasti.Ei toivoakaan jälkkärille,ei ole tilaa.
Mutta ah,se arvokas 10minuuttia....se oli jotain se.
Ja kuka muuten miettii,ravintolassa,että ihanaa kun ei tarvitse sanoa 2min välein että ISTU ALAS.Ei,et saa sekoittaa maitoa ja mehua sekaisin.SYÖ SUU TYHJÄKSI,sä tukehdut! OLETKO SÄ HAMSTERI? Niele ne.
No ihminen,joka elää ruuhkavuosia.
Parasta kuitenkin on,että joku huutaa PYYYYHKIMÄÄÄÄÄÄN juuri silloin,kun sulla on suu täynnä lihamureketta.Se on harras hetki,joka kerta.Tämän jos saa pari kertaa vuodessa välttää ruokaillessaan ulkona kaksin,on se jo voitto kotiin.

Elokuviin meno.Älä missään nimessä osta lippuja myöhäisnäytökseen.Maksat vain itsesi kipeäksi,kun menet sinne nukkumaan.Ja vierustoverit eivät arvosta kuorsausta kesken elokuvan,luulisin.Vuokratkaa leffa,ja aloittakaa se HETI kun pikkukansan silmät ovat ummessa.Suunnittele leffasyötävät etukäteen,jottei niihinkin mene aikaa turhaan.Muuten pääsette aloittamaan vasta esim.klo:22:00,jolloin on riskinä,että tukehdut niihin tortilloihin,kun kuorsaat.
Onneksi kotona voi rauhassa kuorsata kesken leffan,vaikka oliskin tortillat suussa.Kukaan ei anna palautetta.Paitsi vaimo,joka odottaa,milloin muutut siniseksi.Siitä pitää ottaa someen meinaan kuva.

Rakkaus ja romantiikka.Huh,siinäpä pähkinä.
Rakkaushan muuttaa muotoaan.Lasten tultua,rakkaus on arkista.Se on sitä,kun toinen siivoaa oksennukset lattialta oksennustaudin vallatessa perheen,jos toinen on juuri nukahtanut edellisen satsin jäljiltä.
Se on sitä,että laittaa sen kahvin valmiiksi aamulla myöhemmin heräävälle.
Sitä että hyväksyy toisen epäkohdat,vaikka ne kuinka välillä vituttaa.Mutta väsyneenä,joka suuntaan repeävänä isänä/äitinä,sä et ole aina se paras puoliso.Et kaunein etkä komein.Et ihanin ja suloisin.Et aina.

Se on sitä,että kaiken kaaoksen keskellä,sä silti haluut himaan.
Huumori auttaa.Ilman sitä,erotilastot olisivat varmaan pilvissä.Mä luulen,että täydellisyyteen pyrkivät ihmiset,kokevat ruuhkavuodet rankaksi parisuhteelle.
Sitähän ne on.Mutta jos siitä ajasta selviää voittajana,se on mahtavaa.
Koska silloin sulla on ihminen,joka tuntee sut sun pahimmillaan.Ja on silti vielä siinä.

Parhaimmillaanhan me kaikki ollaan usein aika siedettäviä,eikö?
Mutta seksistä vielä
Siitä tulee todella mission impossible.Jos on talo täynnä isoja,ja pieniä lapsia.
Paska juttu,kun ne isot ei VITTU IKINÄ NUKU silloin kun sä luulet niin.

Siltikin,sekin on toteutettavissa  Sitä kehittyy ihminen ovelaksi eliöksi,kun olosuhteet pakottavat....
Ellet omista isoa kartanoa.Jossa pääset karkuun lapsia,hiippailevia kääpiöitä,jotka saattavat seistä sun selän takana,kun käyt yöllä kusella.
Kesken herkän hetken,joku sanoo 30cm päästä,että "Mulla tuli pissa sänkyyn".
Luojan kiitos pimeydelle,ja peitoille.

Suosittelen,jos et ole jo itse hiffannut...pistää jotain kulkusia lastenhuoneen oven eteen.
Mutta ruuhkavuodet,on ne......semmosia 
Näkökulma se tämäkin,toki jollainhan aivan erilainen.
Mutta meilläpä on päiväkodin verran lapsia täällä kohta,improvisointi on aika kuuminta hottia jokaisessa lajissa täällä 

All u need is love.
They said.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoittajasta

F90.0 ja Minä.

ADHD :n tuhannet kasvot. Nämä ovat minun. F90   ❤ Olisin uskottavampi monelle, jos olisin lapsena ollut agressiivinen. Purkautunut käytö...